Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/425
Название: Моніторинг як ефективний механізм оцінювання якості освітньої діяльності закладів освіти
Авторы: Алексєєнко-Лемовська, Людмила Владиславівна
Ключевые слова: моніторинг
якість освіти
моніторингові дослідження
оцінювання
освітня діяльність
Дата публикации: 29-мая-2020
Издательство: Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, м. Київ
Библиографическое описание: Алексєєнко-Лемовська Л. В. Моніторинг як ефективний механізм оцінювання якості освітньої діяльності закладів освіти : Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційний протенціал сучасної освіти і науки», 29-30 травня 2020 року, – Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, м. Київ, 2020. – С. 15-19.
Краткий осмотр (реферат): Представлено аналіз стану і динамічного розвитку освітніх систем. Зазначено, що сучасний етап є епохою глобального реформування освіти на світовому рівні. Якість освіти і рівень сформованості професіоналізму педагогів визначаються як соціальні критерії стану та результативності процесу освіти, розглядаються у відповідності потребам сучасного суспільства. Наголошено на тому, що у сучасному світі змінюється соціальна роль закладу освіти, розширюється коло особистої відповідальності кожного учасника освітнього процесу. Розкрито систему якісної освіти, що включає такі складові, як: внутрішня система забезпечення якості в закладах освіти; система зовнішнього забезпечення якості освіти; система забезпечення якості в діяльності органів управління та установ, що здійснюють зовнішнє забезпечення якості освіти. Серед інструментів, процедур та заходів забезпечення і підвищення якості освіти нормативні документи визначають моніторинг якості освіти. Моніторинг розглядається як механізм контролю й відстеження якості освіти, постійне спостереження за освітнім процесом з метою виявлення його відповідності бажаному результату або першочерговим пропозиціям, що дозволяє виявити тенденції розвитку системи освіти.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/425
Располагается в коллекциях:Кафедра соціально-гуманітарних наук



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

Инструменты администратора