Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/821
Назва: SHIKONIN - IMPROVEMENT OF SKIN CARE
Автори: Hui, Baoxuan
Holodaieva, Olena
Дата публікації: 22-лис-2023
Видавництво: СУЧАСНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ ГАЛУЗЕЙ ЕКОНОМІКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД: збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених (22 листопада 2023 року)
Бібліографічний опис: Shikonin - improvement of skin care / Baoxuan Hui (IEU), Olena Holodaieva / Modern trends in the development of economic and social sectors: national and international experience: collection of reports abstracts of the International Scientific Conference of Students and Young Scientists (November 22, 2023). – Kyiv: International European University. – 2023, p. 110-112
Короткий огляд (реферат): Shikonin, a naphthoquinone pigment sourced from the roots of Lithospermum erythrorhizon, has a rich history of use in traditional Oriental medicine, known as Zicao. This natural compound, extracted from Lithospermum erythrorhizon roots, finds its place in Chinese herbal medicine. Shikonin boasts several skin-related benefits such as skin hydration, antioxidant protection, anticancer properties. In the current study, the structure of Shikonin was modified to reveal the direction of modification of a more promising compound by evaluating physicochemical parameters, skin penetration and intestinal absorption, and toxicity. In this work, it was found that compounds 11-13 showed the best parameters, unfortunately, structures 12 and 13 had a low absorptive capacity in the intestine. Thus, out of more than 20 possible modifications, one structure was identified.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/821
ISBN: 978-617-95381-0-0
Розташовується у зібраннях:Кафедра фундаментальних та медико-профілактичних дисциплін

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Збірник тез МЄУ листопад-22.11.2023 (Гол-2).pdf571.91 kBAdobe PDFВідкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.