Please use this identifier to cite or link to this item: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/802
Title: ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ КЛІНІЧНОГО ПЕРЕБІГУ ТА ОСОБЛИВОСТІ ДІАГНОСТИКИ АРТЕРІАЛЬНОЇ ГІПОТЕНЗІЇ У ДІТЕЙ
Authors: ВАСИЛЬЄВА, Ярослава
ІЗІРІНСЬКА, Юлія
Issue Date: 25-May-2023
Publisher: Наука та інновації: сучасний вектор розвитку науки та світу : збірник тез доповідей науково-практичних конференцій Міжнародного наукового форуму (25-26 травня 2023 року)
Citation: Проблемні питання клінічного перебігу та особливості діагностики артеріальної гіпотензії у дітей / Васильєва Ярослава, Ізірінська Юлія / Наука та інновації: сучасний вектор розвитку науки та світу : збірник тез доповідей науково-практичних конференцій Міжнародного наукового форуму (25-26 травня 2023 року). – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023, с. 64-66
Abstract: АГТ є нагальною проблемою в педіатрії. Саме гіпотензія характеризується зниженням системного артеріального тиску (АТ) і супроводжується рядом клінічних симптомів, які відображають зменшення перфузійного тиску у всіх органах і тканинах. У дітей низький артеріальний тиск може бути обумовлений різними причинами, такими як генетичні фактори, хвороби серцево-судинної системи, деякі ліки, дегідратація та інші. Відомо, що постуральна гіпотензія може приховувати супутній симптом генетичних захворювань. У молодшому шкільному віці низький артеріальний тиск відзначається у 1,2-3,1% дітей, а серед старшокласників від 9,6% до 14,3%. Метою статті є дослідження проблемних питань клінічного перебігу та особливостей діагностики артеріальної гіпотензії у дітей. Висновки. Гіпотонія або знижений артеріальний тиск є станом, коли артеріальний тиск падає нижче нормального рівня. Це проблемно для підлітків, оскільки їх організм знаходиться в стадії інтенсивного росту та розвитку. У підлітків гіпотонія може впливати на функцію судин, що може призвести до порушення кровообігу та зменшення кровопостачання органів та тканин. Це може мати наслідки у дорослому віці. Нові дослідження судинних особливостей у дітей з гіпотензією, можуть бути корисним для розробки нових методів профілактики та лікування гіпертензії у дорослому віці. Дослідження можуть також сприяти покращенню відомостей про здоров'я підлітків та визначенню факторів, які впливають на ризик розвитку гіпотонії у цій віковій групі.
URI: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/802
ISBN: N 978-617-7932-44-3
Appears in Collections:Кафедра фундаментальних та медико-профілактичних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник тез МЄУ травень-25.05.2023 (Із-3).pdf60.92 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.