Please use this identifier to cite or link to this item: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/118
Title: ОРГАНІЗАЦІЯ ЗБУТУ ЗЕРНА КРУП’ЯНИХ КУЛЬТУР СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ
Authors: Кузьменко, Ольга Андріївна
Keywords: зерно круп’яних культур
збут
реалізація
ціна
оцінка якості зерна
Issue Date: 2021
Publisher: Ефективна економіка
Citation: Електронне наукове фахове видання "Ефективна економіка", №8, 2021
Abstract: Ефективне функціонування ринку круп’яних культур вимагає залучення цілої системи заходів, що регулює, формує та розвиває відносини в площині дохідності, конкурентоспроможності, якості і задоволеності кінцевого споживача. Формування ринкових відносин при організації збуту зерна круп’яних культур сільськогосподарськими підприємствами вимагає застосування гнучких механізмів горизонтальної та вертикальної інтеграції. Нині гостро постає проблема співвідношення цін та якісних характеристик, формування закупівельних цін здійснюється без урахування норм чинних стандартів (за винятком вимог щодо вологості). Ця обставина зумовлює втрату економічної мотивації щодо підвищення якості зерна, зокрема, недосконалість стандартів, особливо ДСТУ «Зерно гречки», призводить до збільшення виробництва фуражної гречки, природна урожайність якої вища порівняно з продовольчою гречкою, але має гірші якісні параметри. Отже, нині одним із напрямів підвищення ефективності виробництва круп’яних культур є формування прозорих довгострокових партнерських відносин із переробними підприємствами.
URI: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/118
Appears in Collections:Кафедра менеджменту, фінансів та бізнес-адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кузьменко О. А. Ефективна економіка.pdf206 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools