Please use this identifier to cite or link to this item: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/825
Title: ВИВЧЕННЯ АНТРОПОМЕТРИЧНИХ ВПЛИВІВ НА ПОКАЗНИКИ ГЕМОДИНАМІКИ
Authors: Мазур, А.
Лукацький, Д.
Таранюк, Г.П.
Issue Date: 22-Nov-2023
Publisher: СУЧАСНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ ГАЛУЗЕЙ ЕКОНОМІКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД: збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених (22 листопада 2023 року)
Citation: Вивчення антропометричних впливів на показники гемодинаміки / Мазур А., Лукацький Д. (1к., МЄУ), Таранюк Г.П. / Modern trends in the development of economic and social sectors: national and international experience: collection of reports abstracts of the International Scientific Conference of Students and Young Scientists (November 22, 2023). – Kyiv: International European University. – 2023, с. 140-142
Abstract: За визначення пульсовий тиск – це різниця між верхнім (систолічним) і нижнім (діастолічним) значенням артеріального тиску. Він може вказувати на проблеми зі здоров'ям, навіть до виникнення симптомів, та зазвичай збільшується з віком.Для обчислення пульсового тиску необхідно відняти нижнє значення артеріального тиску від верхнього, що дозволяє отримати важливий показник стану кровоносної системи. Пульсовий тиск може бути індикатором ризику серцево-судинних захворювань, і його збільшення пов'язане зі збільшенням цього ризику, що робить його важливим показником для виявлення проблем серця та судин. Існує пряма залежність між податливістю артерій та пульсовим тиском. Пульсовий тиск, який становить менше 25% від систолічного тиску, є неналежним чином низьким або звуженим, тоді як пульсовий тиск понад 100% є високим або розширеним. У дослідженні було показано, що пульсовий тиск є значним фактором ризику розвитку серцевих захворювань. Також, що він є більш визначальним фактором, ніж середній артеріальний тиск. Так, як підвищення пульсового тиску лише на 10 мм.рт.ст. збільшує ризик серцево-судинних захворювань на 20%. Дослідження, яке було проведене Mitchell показало, що у пацієнтів з пульсовим тиском 40 мм рт. ст. або менше спостерігається фібриляція передсердь. Отже, пульсовий тиск також впливає на підвищення ризику розвитку фібриляції передсердь. Дослідження зв’язку між центром ваги та пульсовим тиском є частинної проектного дослідження серед студентів ЄМШ. На основі отриманих даних та їх статистичної обробки, а саме знаходження коефіцієнта лінійної кореляції були отримані результати. Виходячи з даної величини коефіцієнта кореляції та pозрахованого за t-критерієм Стьюдента значущості на рівні 0.05 можна зробити висновок про помірний зв'язок досліджуваних величин да достовірність отриманого результату.
URI: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/825
ISBN: 978-617-95381-0-0
Appears in Collections:Кафедра фундаментальних та медико-профілактичних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник тез МЄУ листопад-22.11.2023 (Тар-1).pdf493.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.