Please use this identifier to cite or link to this item: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/814
Title: ПОТЕНЦІАЛ ДІЇ КАРДІОМІОЦИТІВ В КОНТЕКСТІ ВИНИКНЕННЯ АРИТМІЙ І ДІЇ АНТИАРИТМІТИКІВ
Authors: Чумаченко, Д.С.
Ізірінська, Ю.Р.
Issue Date: 22-Nov-2023
Publisher: СУЧАСНІ ТРЕНДИ РОЗВИТКУ ГАЛУЗЕЙ ЕКОНОМІКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД: збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених (22 листопада 2023 року)
Citation: Потенціал дії кардіоміоцитів в контексті виникнення аритмій і дії антиаритмітиків / Чумаченко Д.С. (2 к., МЄУ), Ізірінська Ю.Р. / Modern trends in the development of economic and social sectors: national and international experience: collection of reports abstracts of the International Scientific Conference of Students and Young Scientists (November 22, 2023). – Kyiv: International European University. – 2023, с. 154-156
Abstract: Серцево-судинні захворювання, а саме ішемічна хвороба серця та інсульт, є основними причинами смертності й одними з основних факторів інвалідності в усьому світі. Такі висновки отримані з дослідження GBD — Global Burden of Disease за 2019 рік. Проблеми серцево-судинних захворювань продовжують зростати протягом десятиліть майже у всіх країнах із середнім і низьким рівнем доходу. Викликає тривогу і той факт, що стандартизований за віком показник серцево-судинних захворювань почав рости в деяких країнах із високим рівнем доходу, де раніше він знижувався. Виявлення випадків серцево судинних захворювань майже подвоїлося з 271 мільйона в 1990 році до 523 мільйонів у 2019 році, а кількість смертей від серцево-судинних захворювань неухильно збільшувалася з 12,1 мільйона в 1990 році до 18,6 мільйона у 2019 році. В Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. За цим показником наша країна лишається одним зі світових лідерів. За даними наукових досліджень, у 2018 році проведено 9597 інвазивних процедур для лікування аритмій, що на 9,4% перевищувало дані попереднього року [2]. Війна і пов'язаний з нею стрес супроводжуються різким зростанням захворюваності на серцево-судинні захворювання. Так, наприклад, проживання хворих у зоні бойових дій катастрофічно погіршує перебіг захворювань і призводить до значного збільшення частоти гострих органічних уражень, стенокардії та аритмій серця, у тому числі фібриляції передсердь. Нормальним ритмом роботи серцевого м’яза є частота від 60 до 80 скорочень на хвилину. Вихід за межі цього ритму вважається патологією. Однак важливо враховувати вікову залежність частоти серцевих скорочень та показників артеріального тиску. Мета: Вивчення та аналіз наукових досліджень щодо причин виникнення аритмій, зʼясування механізмів виникнення та можливих наслідків для здоров’я. Висновок: Таким чином, аритмії посідають провідне місце серед захворювань серцевосудинної системи. Для запобігання таких захворювань потрібно проходити регулярне обстеження у лікаря-кардіолога та впроваджувати профілактичні заходи для запобігання розвитку аритмій. Важливим питанням залишається досконале вивчення патогенетичних механізмів виникнення аритмій, що дозволить застосовувати ефективні методи лікування, зменшити рівень смертності від серцево-судинних захворювань та покращити якість життя пацієнтів.
URI: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/814
ISBN: 978-617-95381-0-0
Appears in Collections:Кафедра фундаментальних та медико-профілактичних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Збірник тез МЄУ листопад-22.11.2023 (Із-2).pdf495.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.