Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/800
Название: ОСОБЛИВОСТІ ПАТОМОРФОЛОГІЧНИХ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ЗМІН ГЕПАТОБІЛІАРНОЇ СИСТЕМИ ВНАСЛІДОК ІНФІКУВАННЯ ПЕЧІНКОВИМ СИСУНОМ (FASCIOLA HEPATICA)
Авторы: КУРКЧИДЗЕ, Марія
ІЗІРІНСЬКА, ЮЛІЯ
Дата публикации: 25-мая-2023
Издательство: Наука та інновації: сучасний вектор розвитку науки та світу : збірник тез доповідей науково-практичних конференцій Міжнародного наукового форуму (25-26 травня 2023 року)
Библиографическое описание: Особливості патоморфологічних та функціональних змін гепатобіліарної системи внаслідок інфікування печінковим сисуном (Fasciola hepatica) / Куркчидзе Марія, Ізірінська Юлія / Наука та інновації: сучасний вектор розвитку науки та світу : збірник тез доповідей науково-практичних конференцій Міжнародного наукового форуму (25-26 травня 2023 року). – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023, c.17-18
Краткий осмотр (реферат): Печінковий сисун (лат. Fasciola hepatica) – паразит, що належить до типу Плоских червів, класу Трематод, є збудником фасціольозу [1, ст.458]. Поширений у 70 країнах на всіх континентах. Хворіють частіше тварини, але кількість інфікованих людей у світі перевищує 2 мільйони. Тому це захворювання є актуальною проблемою, яке вимагає поширення інформації. Детальні дослідження цього захворювання та розробка нових методів профілактики та лікування можуть запобігти поширенню захворюваності, смертності та економічного збитку. Міграція личинок призводить до порушення тканин печінки: запалення, крововиливів в ній. Печінковий сисун знаходиться в печінці, шукаючи жовчну протоку. В жовчній протоці, паразит досягає зрілості та починає розмножуватись. Закупорювання жовчних шляхів призводить до виникнення жовтяниці. В умовах військового стану в країні, ця тема може стати актуальною, внаслідок вичерпування запасів їжі та доброякісної води.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/800
ISBN: N 978-617-7932-44-3
Располагается в коллекциях:Кафедра фундаментальних та медико-профілактичних дисциплін

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Збірник тез МЄУ травень-25.05.2023 (Із-1).pdf60.91 MBAdobe PDFОткрыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.