Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/697
Название: Експертне формування електронного глосарію
Другие названия: EXPERT FORMATION OF E-GLOSSARY
Авторы: Нестеренко, Олександр Васильович
Нетесін, Ігор Євгенійович
Ключевые слова: термінологічний ресурс
глосарій
голосування експертів
веб- інструментарій
Дата публикации: 2022
Издательство: Інститут проблем моделювання в енергетиці НАН України
Библиографическое описание: Нестеренко О.В., Нетесін І.Є. Експертне формування електронного глосарію. Електрон. моделювання. 2022. Т. 44. № 4, c. 105—120.
Серия/номер: ;https://doi.org/10.15407/emodel.44.04.105
Краткий осмотр (реферат): Запропоновано новий методологічний підхід до термінологічної систематики та під- тримки понятійного апарату на основі електронного глосарію (ЕГ). Розроблено мета-модель даних і структуру глосарію з використанням понятійного апарату теорії множин. Наведено формалізований опис процедур, а також описано технологію (методику) експертного наповнення і супроводу контенту ЕГ. Розроблено критерії прийняття рішення експертами щодо включення термінів до ЕГ. На відміну від порядку формування термінологічних ресурсів існуючих ЕГ реалізовано алгоритм схвального голосування експертів для оцінки та вибору «найкращих» варіантів визначення термінів ЕГ. Показано можливості веб-інструментарію підтримки технології експертного наповнення і супроводу ЕГ. Подальший розвиток методичного апарату ЕГ пов'язаний з побудовою онтологічної моделі предметної області, яка сприятиме визначенню експертами несуперечливих термінів для кожного поняття та відношення, а також для термінів, пов’язаних між собою.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://e.ieu.edu.ua/handle/123456789/697
ISSN: 0204–3572.
Располагается в коллекциях:Кафедра інформаційних технологій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Нестеренко_Експертне_2022.pdf2.03 MBAdobe PDFОткрыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.